World Bank, Lockheed Martin ja Supreme Court

Heippa!

Tässä postauksessa kerron meidän World Bank, Lockheed Martin ja Supreme Court vierailuista. Kaikki kolme oli oikeasti tosi mielenkiintoisia paikkoja, ja World Bank nousi yhdeksi mun suosikki AFS-aktiviteetiksi!

Supreme Court 23.7.

Supreme Court
Supreme Court - Yhdysvaltain korkein oikeus. Olihan se aika hieno paikka! Vierailu Supreme Courtiin ei ollu virallinen AFS-aktiviteetti, vaan tää oli yhden FL-vaihtarin, Allin järjestämä vierailu. Ensin pääsimme hieman yli tunnin kestoiselle kierrokselle. Meillä oli oppaana eräs todella mukava mies, joka vastaili meidän kysymyksiin todella kärsivällisesti, vaikka kysymyksiä tulikin paljon 😂

Kierroksen jälkeen osa suuntasi kohti gift shopia, mutta minä, Alli, Aleksanteri ja Petri jäätiin odottelemaan, että päästäisiin tapaamaan Allin tädin kaveri, joka työskenteli tuolla. Me päästiin esittämään hänelle kysymyksiä ja hän kertoi meille työstään. Saimme myös kuulla muutamat todella hyvät vinkit siitä, miten jenkkeihin pääsee työskentelemään suomen oikiksen papereilla!

Vierailu oli mielestäni todella onnistunut ja tää oli tosi kiva päivä! Tän Supreme Court vierailun jälkeen Alli, Petri, minä ja Aleksanteri mentiin erääseen kahvilaan, jossa me sitten vietettiinkin yli kolme tuntia, hups😅 Mutta ei ollut kyllä ihme, että meillä kesti siellä niin kauan ku me ostettiin sieltä kokonainen täytekakku, eli meidän piti syödä se ennen kuin voitiin lähteä sieltä😂😂

World Bank 25.7.

Meidän päivä alkoi World Bankin visitor centeristä, jossa me kuunneltiin erään vapaaehtoisen pitämä tietoisku World Bankin toiminnasta ja historiasta. Mä en itse saanut oikein mitään selvää mitä se vapaaehtoinen sano, ja olinkin jo ihan valmis lähtemään kotiin sen kierroksen jälkeen. No, näin jälkeenpäin on hyvä todeta, että onneksi en lähtenyt.



World Bank-vapaaehtoisen vetämän kierroksen jälkeen me siirryttiin kadun toiselle puolelle World Bankin pääkonttorille. Ei vitsit se rakennus oli upea! Mulla meinas vähän unohtua toi kuvien otto, kun jäin vaan ihastelemaan sitä rakennusta, mutta sain napattua onneksi muutaman kuvan!
Laitan tähän ne pari kuvaa mitä nappasin tuolla 😃



Saatiin tosi monessa konttorissa ja virastossa tällaset kulkukortit, ja
me suomalaiset tietenkiin otettiin kuva näistä kaikista kulkukorteista 😂

Kun oltiin kaikki päästy turvatarkastuksista yms. läpi, suunnattiin kohti lounasta. Meitä johtanut AFS-vapaaehtoinen vapautti meidät aivan jäätävän kokoiselle food courtille, joka sijatsi tuolla Maailmanpankin pääkonttorin alakerrassa. Siellä oli tarjolla niin italialaista, korealaista, japanilaista, kiinalaista kuin amerikkalaistakin ruokaa, voin kertoa, että siellä iski todellinen valinnanvaikeus ruuan suhteen! Lopulta minä, Kata ja Reetta päädyttiin syömään korealaisesta ravintolasta chicken fried rice-nimistä ruokaa, se oli hyvää ja kaiken lisäksi aika halpaakin 👍

Lounaalla meidät istutettiin World Bankissa työskentelevien suomalaisten seuraan. Voitte kuvitella sitä hämmästyksen määrää kun me mennään sinne pöytään ja ollaan silleen hello, can we sit here? ja vastaukseksi tulee et ai moi, te ootte vissiin niitä suomalaisia? 😂

Lounaan jälkeen me jatkettiin seitsemänteen kerrokseen erääseen neukkariin, johon tuli vielä yks suomalainen työntekijä lisää. Siellä me saatiin sit kysellä heidän työstä ja ylipäätäänsä siitä, miten he olivat päätyneet työskentelemään World Bankiin. Oli todella mielenkiintoista ja inspiroivaa kuulla näiden suomalaisten tarinat, se nimittäin sai mut ymmärtämään, että mäkin voin joskus työskennellä noin coolissa paikassa, jos vain nyt teen tarpeeksi töitä ja opiskelen!

World Bank vierailu oli siis 6/5, aivan mahtava!! Sain niin paljon intoa, kun oikeesti tajusin et ei vitsi, mäkin voisin joskus olla täällä DC:ssa töissä 😍

Lockeed Martin 26.7.

Lockheed Martinin aulassa meitä oli vastassa tämmönen 👀


Lockheed Martin - yksi maailman suurimmista maanpuolustus-, ilmavoima- ja avaruusteknologia yritys. Päästiin siis vierailemaan Lockheed Martinille, jossa meidät vastaanotti koko Euroopan alueen myynneistä vastaava henkilö. Ensin meidät vietiin lounaalle, ja siinä samalla me sitten kuunneltiin tämän myyntimiehen selitystä Lockheed Martinin toiminnasta. Saimme koko ajan esittää kysymyksiä, ja jälleen kerran kysymysten avulla pääsimme kuulemaan erittäin mielenkiintoisia tarinoita!

 Lounaan jälkeen pääsimme tutustumaan paremmin Lockeehd Martinin F-35, A, B ja C hävittäjiin. Ja mikäli joku ei tiennyt, niin tuo F-35 B on mukana Suomen hävittäjäkilpailussa. Pääsimme tutusutumaan näihin hävittäjiin esimerkiksi simulaattorilentojen avulla. Simulaattorilla lentäminen oli hauskaa, ja mäkin onnistuin nousemaan sillä ilmaan ja laskeutumaan takaisin maahan, jee!

Tässä todistusaineistoa siitä, että mäkin lensin tuolla simulaattorilla!


Kun olimme tutustuneet lentokoneisiin tarpeeksi, meille kaikille annettiin lahjaksi F-35 B lippikset, ja pinssit, joissa oli Suomen lippu ja hävittäjä. Ken tietää, mikä näiden lahjojen tarkoitus on. Ehkä he yrittivät niiden avulla vakuutella meitä siihen, että Suomen tulisi ostaa F-35 B hävittäjä.

Tämän jälkeen pääsimme vielä kuulemaan Lockheed Martinin avaruusjuttuihin. Meidän harmiksi heidän avaruushuone, jossa olisi ollut kaikkia pienoismalleja tms. oli kärsinyt vesivahingosta runsaiden sateiden takia muutama päivä ennen meidän vierailua. No, siitä huolimatta tyyppi joka esitteli meille näitä avaruusasioita onnistui pitämään esityksensä mielenkiintoisena!

Vierailu Lockheed Martinille oli todella mielenkiintoinen, ja meitä kohdeltiin siellä todellla hyvin! Myös heidän tarjoamansa lounas oli todella maittava 😋

Lockheed Matinin lentokoneiden pienoismalleja


Eli näin yhteenvetona - kaikki nämä vierailut oli todella mielenkiintoisia! ✌ Nämä vierailut sai myös mut ajattelemaan tosi paljon sitä, mitä haluan tehdä lukion jälkeen. Osa näistä vierailuista vahvisti mun ajatuksia siitä, mitä haluan tehdä, kun taas toinen vierailu pisti pään aivan sekaisin. No, onneks mulla on tässä vielä vähän aikaa miettiä, mitä teen!

Evilla

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Iloinen jälleennäkeminen

Six Flags America

Iloisia uutisia!